PerusS nykypuolueenjohdon demokratiaa?

Olen oikeudenmukaisuuden ja demokratian kannalla. Perussuomalaisten puheenjohtajan ja uuden puoluesihteerin kommentit viimeisimmässä Perussuomalainen-lehdessä koskien puoluekokouksessa pidettyjä sisäisiä henkilövaaleja eivät mielestäni näytä kovin demokratiamyönteisiltä:

Puheenjohtaja: ”Halu vastuupaikoille on sinänsä ymmärrettävä, mutta jokaisen tulisi ymmärtää myös se, ettei kahden ihmisen kannatusta  kannata lähteä julkisesti mittauttamaan. Muuten kokous on mennyt hyvin ja väki näyttää tyytyväiseltä.” (s.4).

Uusi puoluesihteeri: ”Siitä huolimatta sääntömme vaativat hienosäätöä. Tuntuu jotenkin hassulta, että halutessaan kolme ihmistä voi  juoksuttaa tuhatpäisen osallistujajoukon äänestämään aina niin halutessaan.” (s.15).

Kolme ihmistä viittaa puolueen sääntöihin, joiden mukaan  vaaliehdokkuuteen tarvitaan ehdokas, esittäjä ja kannattaja. Tosin nyt puoluekokouksessa vaadittiin yllättäin kaksi kannattajaa.

Miksi esim. monesta puolueesta osallistuttiin presidentinvaaliin, kun etukäteen lopputulos oli tiedossa? Paria miljoonaa suomalaista juoksutettiin pakkaspäivänä äänestyskoppeihin. Rahaakin olisi säästynyt miljoonia, jos ei olisi äänestetty.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu