Sivistysvaltio kieltää alkoholin ja tupakan

Mitä pelleilyä tämä on? Peruspalveluministeri Susanna Huovinen esittää  mm. alkoholin hinnan korotusta ja saatavuuden vaikeuttamista.  Pelleilyä mielestäni on, jos Alkossakin jatkossa pullot ovat piilossa, kuten tupakat. Kielletään samantien koko homma!

""Miljardin euron vuosikustannus ei ole yksityisasia", Huovinen  sanoo. Vihdoinkin joku sanoo jotain kustannuksista, niitä kun on  valtion budjetista vaikea=mahdoton löytää, hienoa! Ministeri unohtaa että jos rahaa katsotaan, on alkoholiverotuotto 2013 talousarvioehdotuksessa yli 1,4 miljardia  ja tupakkaverotuotto lähes 0,8 miljardia. Joten jos kustannuksia katsotaan tuottoihin, jäädään plussalle.

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2013&lang=fi&maindoc=/2013/…

""Tupakkapuolella meillä on kova tavoite. Suomi tähtää tupakoimattomaan  yhteiskuntaan. On ihmeellistä, että emme pysty toisen haittatuotteen  kanssa asettamaan rimaa yhtä korkealle", Huovinen toteaa."

Mielestäni täysin utopistista ministeriltä. Hän aivan selvästi, jostain syystä,  haluaa tukea naapurimaiden alkoholimyyntiä sekä mm. laivayhtiöitä.  Ehkä hän on huolissaan laivayhtiöiden tulevaisuudesta. Toisaalta, tuleehan siitä lisäurakoita telakoille kun laivoja tarvitaan. Eli tämä liekin telakkatukea?

Kun/jos joku todistaa minulle, että Suomessa säännöt purevat ja täällä juodaan vähemmän kuin muualla Euroopassa, mm. Itävallassa, jossa 16 vuotiaille  alkoholinmyynti ja tupakka on sallittua ja alkoholia myydään marketeissa ja halvalla, niin alan miettiä kantaani. Niin kauan olen sitä mieltä, että alkoholi, edes viinit, vapaaksi siis kauppoihin myös Suomessa. Olemmehan EUssa?

Sitaatit HS.fi 21.7.2013.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu