Kristiina Ilmarinen Yksinkertaiset perusasiat

Miten yksityinen on voinut saada pauloihinsa koko Suomen?

En käsitä. Koko Suomi kerää rahaa yksityiselle.

Jos nyt perustaisin säätiön, jonka tarkoitus on kansalaisten rahoilla rakentaa ja sitten omistaa lasten reumasairaala, olisin melko onnekas. Ja kaikki lahjoittaisivat sinne rahaa.

Itse lahjoittaisin säätiölle alkupääomaa esim. 50.000. Loput maksaa kansa. Säätiö rakentaa näillä rahoilla lasten reumasairaalan. Säätiön ainoana työntekijänä nostaisin sieltä vuosittain esim. 120.000.

Sairaan hyvä diili! Perustamani säätiö omistaa miljoonien kiinteistön, minä elätän itseni, sairaalakinteistön ylläpito on taattu ja  suomalaiset maksavat kaiken.

Vaihtoehtona olisi tietysti, että sairaala rakennettaisiin julkiseen omistukseen sen sijaan että se rakennetaan minun perustamani säätiön omistukseen.

Nyt tasan vastaava tapahtuu uuden lastensairaalan kohdalla. Suomalaisten rahoilla yksityinen saa sijoitukselleen kerralla useamman kymmenen tuhannen %n vuotuisen tuoton (ei paha). En tiedä lastensairaalan säätiön vastuuhenkilöiden/työntekijöiden palkkioita, koska säätiöiden kirjanpito on salaista, mutta nekin maksaa kansa.

Veronmaksajien rahoilla rahoitetaan yksityisen säätiön kiinteistösijoitustoiminta.

Mitään sopimusta ei ole siitä, paljonko yhteiskunta osoittaa rahaa sairaiden lasten hoitoon. Se on budjettiasia. Toivotaan että rahaa  jää yli vielä sairaalan toimintaan vuokranmaksun jälkeen. On aivan eri asia olla omistaja kuin pitkäaikainen vuokralainen. Vuokramenot on lyöty lukkoon, mutta hoitopuoli on budjettiasia.

Parhaassa tapauksessa HUS maksaa seinät ja toiminta on kokonaan yksityisellä yhtiöllä. 

Sairaan hyvä diili! 

Paitsi veronmaksajille. Ja sairaille lapsille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

ulf fallenius

No onko parempaa mallia tiedossa tai jätetäänkö koko sairaala rakentamatta. Valtiolta on rahat loppu ja Suomesta muutenkin tulossa ongelma maa Kreikan seuraan.

Janne Hilden

No minkä takia me maksetaan veroja enemmän kuin ikinä?

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Valtiolta ei ole rahat loppu, kun sillä on varaa lahjoittaa rahaa sinne sun tänne. Ja tukea jopa yksityisen kiinteistösijoituksia.

Suomi on ollut ongelmamaa jo monta vuotta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Hys hys. Se on ruotsinkielinen säätiö.

ulf fallenius

Kyllä vaan taas on tulossa 7,1miljardin alijäämä niin kyllä valtion rahat on tällä menolla aika loppu.10 vuotta tällä menolla nostaa Suomenyhteisvelan liki 200 miljardiin joka on jo pahempi kuin Kreikan velat kansanlukuun verrattuna meitä yli 5 miljoona heitä yli 10 miljoona niin ei nämä säästöpuheet mistään tyhjästä tule.Ja entäs kuin korot alkaa olla 5-10% valtion veloissa.Kukaan ei totuutta halua kuulla mutta Suomesta joudutaan lähes kaikki hyvinvointivaltion edellytykset leikamaan pois koska mitään kunnon kasvuakaan talouteen ei ole tulossa lähimpään 10 vuoteen jos edes koskaan.Sixten Korkmannin sanonta että halpahyvinvointi malli on meidän tulevaisuus on vielä lievä lausunto kuin matematiikka jo osoittaa että kaikki täytyy riisua kaikki mikä liittyy hyvinvointivaltioon.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Mutta valtiolla on rahaa lahjoittaa ainakin 130 miljoonaa ja veikkaanpa että summa on isompi, veronmaksajien rahaa yksityisen kiinteistösijoitukseen.

Summa on puolet siitä mitä otettiin vanhuksilta.

Miksi poliiikot tekevät näin? Miksi media on hiljaa ja antaa jopa puutteellista ja harhaanjohtavaa tietoa asiasta kansalle?

Oma mielipiteeni on, että tämä liittyy vaaleihin; jos minä lahjoittaisin 100 milliä esim. "hyväntekeväisyyteen", veikkaan, että saisin muutaman äänen...

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

HS.fi (23.5.) "unohti" mainita että myös yksityisen ottaman lainan (50 milj) lyhennykset, korot ja kulut maksavat veronmaksajat.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Olvikin lahjoittaa osakkeenomistajien rahaa yksityisen kiinteistöbusinekseen. Kuten lähes koko Suomi.

On pakko suosia ulkomaista, jos ei halua enää tukea yksityisen hommia. Me veronmaksajat tuemme vähintään 130 miljoonalla, eli JOKAINEN meistä ON JO tukenut.

Kysymys on vain ja ainoastaan kiinteistöstä ja yksityisen kiinteistäsijoittamisesta, ei sairaiden lasten hoidosta.

Se tehdään ihan eri rahalla. Jos ja kenen?

Monet sekoittavat nämä asiat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset