Kristiina Ilmarinen Yksinkertaiset perusasiat

Suomalaisilta tosiasioiden pimittäminen ei enää onnistu

Ihmiset näkevät asioita netistä ja osaavat kieliä.

Se mikä aikaisemmin onnistui, että media Hesarin ja Ylen johdolla pystyi luomaan suomalaisten maailmankuvan, ei enää onnistu. Aina tulee jokin kömmähdys.

 Tänään Yle1:n aamutv:ssä jälkiviisaissa ennen Kilo 9 mainittiin amerikkalaisen ilmapuolustusalan lehden luonnehtineen amer. sotaharjoitusta Suomessa, että amerikkalaiset ovat Suomessa, näyttävät valtaa ja patoavat Venäjän valtapyrkimyksiä Suomessa.

Ohjelmassa todettiin, että siellä aika erilainen tulkinta, kuin mitä meillä, kun juuri Suomen hallitus vakuutti sen olevan normihommaa. 

Meillä presidenttikin jo nuhtelee mediaa (president correct journalists-tänään radiossa), mitä sitäkin pidettiin uskomattomana in Western Europe.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Krittiiki johtaa aina totuuteen. Ja moraallinen rakentava kritiikki johtaa kehitykseen. Hyvä Kristiina!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En näe kömmähdyksiä vaan kyse on tulkinnoista. Venäjä tulkitsee asiat omalla tavallaan, jenkit omalla ja Suomessa poliitikot yrittävät selittää tapahtumia omista pelonsekaisista lähtökohdistaan. Ylen uutisoinneissa edelleen paistaa läpi vanha puna-yle, joten Yleä kohtaan terve lähdekritiikki on vieläkin paikallaan.

Samaa mieltä siinä, että presidentti käyttää valtaa väärin kieltäessään Suomessa tietyntyyppiset keskustelut ja esittäessään omat tulkintansa ulkoturvallisuusasioissa. En ole vastaavia kannanottoja kuullut keneltäkään hallituksen jäsenen taholta kuin mitä presidentti esitteli esimerkiksi sotaharjoituksista. Silti ulkopolitiikkaa pitäisi johtaa yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Naurettavinta kaikessa on, että Niinistöllä ei ihan oikeasti edes ole sitä valtaa, jolla hän noita kieltoja ja tulkintoja tekee. On vain hallituksen ministerien surkeutta hyväksyä se nöyryyttäminen, mitä heihin kohdistetaan. He vain pelkäävät. Edes media ei ole hereillä ja kysy, että hei, mihin lakipykälään vedoten presidentti kielsi poliitikkoja ennen vaaleja puhumasta Natosta tai millä perusteella presidentti teki yksin ko. tulkintoja karttaharjoituksista jne.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

Ylen toiminnassa en ihan puna-yleä näe, koska Yle on nyt Amerikan ja Naton asialla.

Siinä mielessä tosin kyllä, että Ylen kuuliaisuus ja kritiikittömyys valtaapitäviä kohtaan on tallella.

Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

Aivan, Niinistöllä ei todellakaan ole edes valtaa puuttua näihin asioihin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Blogistin mukaan YLE peittelee tosiasioita mutta YLEn aamutv:ssä kerrottiin amerikkalaisen ilmapuolustusalan lehden kertoneen asioista puolueettomasti eikä ainakaan omalta kannaltaan myönteisiä puolia korostaen?
Okei, olkoon sitten niin (hymiö).

Ja toivottavasti onkin. Se on hyvä että saamme jenkeiltä vetoapua Venäjän valtapyrkimysten torppaamiseen jos kerran emme kykene siihen itse.

Käyköhän niin että Eurooppa tarvii jälleen kerran Yhdysvaltain apua kukistaakseen totalitarismin uhan täällä vanhalla mantereella. Aiemmin se on vaatinut kovia uhrauksia jenkeiltä. Toivottavasti tällä kertaa tulevat näyttämään voimaa ennenkuin tilanne menee liian pahaksi.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

Yle peittelee tosiasioita - mutta koska se on yhä vaikeampaa, on pakko puhua myös muista kuin Ylen "tosiasioista".

Ohjelmassa tuotiin amerikkalaisen lehden tulkinta nauraen esille, Tyyliin: voi niitä.

Pointti ei ole mitä saamme jenkeiltä, vaan se että Suomen hallituksen mielestä asia on normihommaa ja pääministerin mielestä asialla ei ole mitään tekemistä ulkopolitiikan kanssa.

PS. Ovatko nämä mainitsemasi kovat uhraukset sitä, että Venäjä oli Amerikan liittolainen toisessa maailmansodassa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Vähän yksipuolinen näkemys maasta, joka on reilut puoli vuosisataa surffaillut ympäri maailmaa kaatamassa hallituksia ja lavastamassa sotia. Maasta, joka vakoilee, kiristää kaikkia ja on ainut maa maailmassa, joka on käyttänyt atomipommia.

Putinin Venäjä on mitä on, mutta jenkkien apu on nähty niin moneen kertaan. Ensin no oli natsien parhaita kavereita suorastaan ja niillähän oli yhteisiä eugeniikkaohjelmia niihin aikoihin. Sittemmin yrittivät välttää tulemasta sotaan mukaan, mutta tulivat loppupeleihin jaolle kuitenkin. Sittemmin ovatkin lähinnä luoneet diktaattoreita, joita ovat sitten syösseet vallasta milloin milläkin tekosyyllä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#6

Ajatusleikkinä voikin miettiä mitkä olisivat olleet kummankin maailmansotien lopputulokset ilman Yhdysvaltain kansalaisten vuodattamaa verta. Neuvostoliiton kohtalo ilman länsiapua ja Euroopan ilman Marshall-apua, josta itänaapuri painosti meitä kieltäytymään.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler Vastaus kommenttiin #8

Miten olisi käynyt ilman Yhdysvaltain vuodattamaa verta.
Retorinen kysymys - koska tuolloin olisi jäänyt tyhjiö, joilla on politiikassa sekä sodankäynnissä taipumus täyttyä.

Ajatusleikkinä voisi myös miettiä, miten olisi maailman käynyt, jos Yhdysvaltain kansalaiset eivät olisi sotineet ulkomailla.

NL:n kohtalo ilman länsiapua (myös retorinen kysymys), niin todennäköisesti tilanne olisi toinen. Mikä, niin sitä on vaikea sanoa. Ihmiset mukautuvat tilanteisiin ja toimivat niiden mukaisesti.

Eurooppa ilman Marshall-apua, hyvä kysymys. Ainakin Eurooppa olisi riippumattomampi Amerikasta kuin nyt.

Neuvostoliittokin olisi saanut Marshall-apua.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev Vastaus kommenttiin #9

Niinpä miettikkää esimerkiksi Euroopan kultavarastot , joita FED pitää itsellään vaikka ovat Euroopan omaisuutta! Eivätkä anna edes maiden niitä tarkastella puhumattakaan palauttamisesta. Ja Venäjän ja Kiinan kultahamstaaminen kertookin siitä, että sodan uhka myön Euroopan mantereella on todellinen.

Kuitenkin Amerikan aselobbausjärjestöt eivät edustaa koko Amerikkaa. Silti naapurimaille selän kääntäminen on kansallinen itsemurha taloudellisesti. Miksi jenkkit olisivat kiinostuneita edes Suomesta, joka ei näy Pentagonin kartalla. Paisti tukikohtien ja vakoilutoiminnan tehostamiseksi. Miksi luulette, että Turning robotics haluaa tehdä kännyköitä Suomeen? NSA saa vapaasti urkkia jo nytten saksalaisten puheluvirtaa.

Vastakkainasettelu ei auta, koska emme ole kauppasuhteessa kummemmin amerikan kanssa, ellei lasketa halu saada IMF:lta lainoja. Silti Venäjälle vienti tai tuonti on ollut vilkasta läpi vuosia. Finassiliittojen suuntaan ei kannata kumartua, sillä velallinen ihminen tai maa ei ole koskaan vapaa.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler Vastaus kommenttiin #13

Ja yxkään amerikkalainen yritys ei tule tänne omalla rahalla ja omalla riskillä. Me maksamme ne työpaikat.

Maksamme amerikkalaiselle yritykselle.

Se on suomalaista työllisyyspolitiikkaa.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman Vastaus kommenttiin #8

Oliskohan ees toista käyty jos Saksaa ei olis laitettu niin polvilleen ekan jälkimainingeissa?

Lopputilanne on silti sama 2016. Eurooppa hyppää Saksan tahtiin.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Eiköhän ohjatulla mediatoiminnalla tässä tarkoitetaan nimenomaan faktojen ja lähteiden valikoiva poiminta , joka siis hädin tuskin noudattaa JSN:n journalismin eettisten ohjeiden linjaa.

Esimerkiksi poliisiraporttia yritetään vesittää raportin teknisten ominaisuuksien takia, vaikka on tiedossa, että rikollisuudesta on erittäin hankalaa tehdä tieteelista tutkimusta ja lainsäädäntö on perustuva silti tilatoihin ja dataan. Tässä on ristiriia, koska esimerkiksi turvapaikanjärjestelmän väärinkäyttö ja rikollisuus maahanmuuton yhteydessä ovat ilmiselviä ilmiöitä on joidenkin tahojen selvästi vastustamassa vapaata tiedottamista asiasta. Eli mediahallinta tapahtuu erittäin ylhäältä päin, mahdollisesti jopa EU:n yläpuoleltakin mediatalojen omistajien toimesta. Koska koko Eurooppalainen medialinja on tismalleen samaa agendaa ajavaa. Samoin Venäjävastaisuus ja Yhdysvallalämpöisyys ja nato-debaatti.

Miettikää hieman millaisen viestin Stubb antoi kansalla kun totesi, että "Suomi on valinnut puolensa ja se on länsi". Me emme ole sodassa, ei ihminen voi puhua kansan puolesta niin. Kaikki poliittinen debaatti on turha , jos ei otetaan ainoastaan lainsäädännön puolet huomioon. Lainsäädäntö on jokseekin ehdoton ja "sokea", jos maa toimii moraalittomasti se on päättäjien vika ja vastuulla , että lainsäädäntöä ei muuteta moraalisella tavalla.

Syksyinen maahanmuuttokriisi on voinnut olla yllätys, mutta , jos keväällä tapahtuu rikollisaaltoja ja laiton maasaolo jatkuu hallitus on vastuussa tästä rikollisuudesta täysin enkä henkilökohtaisesti ulkomaalaistaustaisena anna koskaan anteeksi, että hallitus aiheuttaa huonon lainsäädännön heijastevaikutuksena takia aitoa rasismia ja vastakkainasettelua kantaväestön ja ulkomaalaisten kesken. Myös mediahallinnan puoleelta.

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Kari Ahveninen

Luulet vain. Osalta kansaa idealismi kieltää tunnustamasta että tosiasioita pimitetään (ne vihreät ja vasemmisto) ja osa on vain "kunnollisia hallintoalamaisia" jotka tekevät mitä käsketään.

Mutta joku päivä se raja vielä tulee vastaan, ja sen jälkeen kaiken todennäköisyyden mukaan on kaksi (2) suomea, se toinen jossa ollaan kovasti monikulttuurisia (seurauksineen) ja se toinen jossa on se millä Suomi elää. Siis se osa Suomea joka ei kaipaa EU:n apua.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

No nytkin näkee jo sitä! Itä-Helsinki. Rasitla ja Marjaniemi 2km etäisyys toisistaan. Toisessa monikultturisuus tarkoittaa ruotsalaista naapuria ja thaimaalaista kotiemäntää ja toisessa tarkoitta 12-16 vuotiaiden jengikäyttäytymistä ja päihdetoimintaa.

Arto Jaaskelainen

Suomalainen media on Vihervasuritoimittajien rankasti värittämä. Tyypillisesti suositaan Viherporukan juttuja, ei kerrota sellaisia asioita mitkä ei miellytä, vääristellään usein merkityksiä aivan toisiksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tyypillinen "Vihervasuritoimittajien rankasti värittämä" on tuulivoiman mainostaminen valheellisella propagandalla. Kaikki haitat peitellään tuulivoimatoimijoiden maksamiin hyviin mainos palkkioihin.
http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppelovi...

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Ei ole , itse uskoin niin , mutta sitten rupesin lukamaan Maaseudun Tulevaisuus. Aluksi uskoin, että olisi maalaisliittojen mainoslehti, mutta erittäin objektiivisesti kirjoitetaan eri asioista, juurikin lainsäädännön ja lausuntojen näkökulmista eikä artikkelit näyttäisi olevan pahasti "maksettuja". Myös siis maahanmuutosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset