Kristiina Ilmarinen Yksinkertaiset perusasiat

Taas aivan loistava business - tieväylät

Niitä voi ikuisesti rahastaa.

Tiet pysyvät täällä, niitä ei voi lakkauttaa.

Villi veikkaukseni, että ne myydään jossain vaiheessa ulkomaisille sijoittajille.

Kuten Digita:

"Suomen tv-verkosta tuli ulkomaisten sijoittajien rahasampo" (http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000002753792.html)

Tai kuten Fortumin sähköverkkojen myynti Carunalle:

"Uudistus oli hallituksen vastaus myrskyvahinkojen aiheuttamaan kansalaisten tahtoon parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja vähentää häiriöalttiutta". (https://www.facebook.com/JKatainen/posts/683138241824828)

Nyt parannetaan teiden kuntoa.

Se maksaa. Sijoittajat haluavat tuottoa.  Caruna nosti siirtohintojaan keskimäärin 27 % (vaikka Katainen vakuutteli 2013 että hinta ei nouse).

Suomalainen maksaa, ihan mitä vain. Tai sitten ei käytä sähköä tai teitä.

Täysin vapaa valinta. Free choice.

En vain tajua yhtä asiaa. Sitä että suomalainen haluaa tätä, mielestäni, kusetusta. Korkeiden verojen lisäksi vielä maksaa mm. teistä ja samalla tukea sijoittajia.

Mielestäni näin korkeilla veroilla  pitäisi mm. tiet hoitaa verorahoilla.

Seuraava asia onkin: mihin verorahamme menevät?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tieväylissä on myös bisnesmahdollisuutena tienomistajan omat kaupat, tai ostoskeskukset tai liittymän vuokraus ostoskeskukselle tms.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

"(Talouselämä) "Tämä tarkoittaisi toteutuessaan yhtä valtion omaisuuden suurimmista uudelleenjärjestelyistä. Sen myötä myytyjen väylien kunnossapito siirtyisi yksitysten sijoittajien vastuulle. Sijoittajat voisivat puolestaan periä esimerkiksi kilometriperusteisia tiemaksuja ja ratamaksuja saadakseen investoinneilleen vastinetta."

"Suomen tieverkko käsittää maantiet, kunnalliset katuverkot ja yksityistiet. Liikennevirasto huolehtii valtion tieverkon ylläpidosta ja kehittämisestä yhdessä alueellisten ELY-keskusten kanssa. Valtion maanteitä on yhteensä 78 000 km.
Koko tieverkon pituus on noin 454 000 kilometriä. Tästä yksityis- ja metsäautoteiden osuus on noin 350 000 kilometriä ja kuntien katuverkkojen 26 000 kilometriä. Liikenneviraston vastuulla olevien maanteiden yhteispituus on noin 78 000 kilometriä.

Valta- ja kantateitä eli pääteitä on reilut 13 000 kilometriä, josta moottoriteitä hieman yli 700 kilometriä. Suurin osa tiepituudesta, 64 900 kilometriä, on seutu- ja yhdysteitä. Ne edustavat liikenteestä vain runsasta kolmannesta. Kevyen liikenteen väyliä on hieman yli 5000 kilometriä.

Päällystettyjä teitä on n. 65 % teistä eli yhteensä n. 50 000 kilometriä. Vähäliikenteisellä tieverkolla alimpaan hoitoluokkaan kuuluu noin 41 000 kilometriä tiestöä eli yli puolet koko maanteiden verkosta. Kaikkia näitä teitä ei ole mahdollista pitää hyvässä kunnossa niin, ettei tiestöllä esiintyisi ongelmia vaikeimmissa kelitilanteissa." (Liikennevirasto.fi)

"Väyläomaisuuden arvo on yhteensä noin 20 miljardia euroa. Tällä hetkellä Suomen tiet, rautatiet ja vesiväylät kuuluvat Liikennevirastolle." (Talouselämä)"

(Yllä oleva on kommenttini krjoitukseeni 19.4.2016.http://kristiinailmarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215626-tiet-eivat-jatkossa-enaa-ole-infrastruktuuria)

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

"Nyt väylät ovat kansan omistuksessa. Jatkossa yhtiön omistuksessa.

Kansa omistaa yhtiön. Mutta ei hallitse sitä.

Sijoittajat määräävät hinnan, jolla kansa saa väyliä käyttää.

Ja ottavat voitot kotiin.

Rahat pois kansalta."

(Yllä oleva on kommenttini krjoitukseeni 19.4.2016.http://kristiinailmarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215626-tiet-eivat-jatkossa-enaa-ole-infrastruktuuria)

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Kreisler

Eikös hallitus juuri kanavoinut ison summan tiehankkeiisiin.

Hienolla nimellä vielä, korjausvelan lyhentäminen.

Sijoittajille tuskin kelpaa lähtökohtaisesti huonokuntoiset tiet.

Jos joku uskoo tästä koituvan kansalle jotain hyvää, niin onnea!

Eikä ole montaa kuukautta siitä, kun todettiin, että Caruna oli virhe jota ei toisteta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kristiina kysyy: "Mihin verorahamme menevät?"

Erittäin hyvä kysymys!!!

A.Kuittinen yrittää kovin tuota asiaa selventää : "Hyvin nopeasti saisimme verolain palauttamisella takaisin yhteiskunnan rakentamiseen 45 miljardia, 45 000 000 000, jos myös eroaisimme EU:sta ja ottaisimme pohjoismaisen mallin sekä valtionyhtiöt käyttöön." >>> https://finnsanity.blogspot.fi/2016/09/eliitin-pak...

Kun mikään ei riitä, mihinkään ;o

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tässä on kyllä valmisteilla niin tolkuttoman luokan puhallus, että sitä ei välttämättä edes ymmärretä. Luonnollisen monopolin luovuttaminen yksityisen toimijan (olkoonkin, että jonkinlaisena välivaiheena ja sumuverhona käytetään yhtiöittämistä) käsiin on käytännössä verotusoikeuden luovuttaminen tai lupa painaa rahaa, kumpaa ilmausta nyt halutaankaan käyttää. Siellä missä näitä on kokeiltu, seuraukset ovat olleet kansalaisten kannalta katastrofeja. Oppositio on tähän asti vastustanut kategorisesti jokseenkin kaikkia hallituksen hankkeita ja nyt on vaara, että kun kyllin monesti on heppoisin perustein huudettu susi, susi, niin nyt, kun siihen huutoon todella on aihetta, niin into ei enää riitä tai kukaan ei enää ota sitä huutoa tosissaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kysymys "minne verorahat menevät" on kaksijakoinen.

Suomella on mielestäni kolme suurta ongelmaa, joita ei ole tuotu kansalaisille esiin riittävän selvästi ja painokkaasti.

1. Veroja maksavat enää yksittäiset kansalaiset ja pk yritykset! Suuryritykset ja miljonäärit, veronmaksukykyiset siis, on vapautettu veroista erilaisin kiertolakien mukaan.
2. Tuloja valtion kassaan tuoneet valtionyhtiöt on myyty. Mistä seurauksena on valtion tulojen pienentyminen ja kuluttajahintojen roima nousu. Mm. Caruna, Digita, ym. ym.
3. Suruton rahan jakaminen maailmalle joka on kasvanut räjähdysmäisesti EU;n liittymisen myötä.

Kaikki tämä tulojen menetys pitää korvata nyt veronmaksajien pussista. Siitä kurjuus ja leikkaukset sekä jatkuva hintojen, uusien verojen ja maksujen nousu johtuu. Yksin siitä, ja syy on omien päättäjiemme, ja itsemme, ei kenenkään muun!
Olemme äänestäneet "Suomen syöjät ja myyjät" valtaan ja seurauksista nautimme nyt ja lapsemme ja lapsiemme lapset pitkälle tulevaisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset