Kristiina Ilmarinen Yksinkertaiset perusasiat

Vähävaraiset ja maaseutu hävisivät

Vaikka EN osaakaan tuoda hyvää ehdokasta vaihtoehdoksi, jonka siis olisin halunnut voittavan presidentinavaaleissa, on tosiasia Suomessa mielestäni nyt se että vähävaraiset ja maaseutu ovat hävinneet.

Nyt äänestämme vain asetelmasta: EU tukimiljardit, Nato ja varakkaat ja pääkaupunkiseutu vai EU tukimiljardit, Nato ja varakkaat ja pääkaupunkiseutu? Näistä voi valita. On 2 viikkoa aikaa. (Toivottavasti OLEN väärässä).

Kunnat (lue: terveyskeskukset) vähennetään. Kuten Katainen sanoi Talouselämässä Kuntauudistuksen viemme maaliin ( lue: terveyskeskusvähennykset viemme maaliin). Kataisen varmaan Suomen historian isoin säästölista julkistetaan, itse veikkaan kolmea minuuttia, vaalien jälkeen. Siksi Kataisen vilpitön kommentti vaalien lopputuloksesta olikin,  että uskomatonta.

Sijoittajayhtiöiden osuus mm. isännöinti- ja asuntojen huoltoyhtiöinä JA asuntojen omistajina lisääntyy! (Lue: mitään ei enää tehdä sinun hyväksesi, vastuuta ei ole kellään mutta kustannukset nousevat, anteeksi - tapahtuu sosialisointi). Jotta saat edes puhuttua isännöitsijän kanssa, jo se vaatii energiaa, nimimerkillä kokemusta on. Roolisi on hyvin selkeä, olet maksaja.

Tavallinen kansalainen kärvistelee ja pärjää, mikäli asiat ovat NYT hyvin, koska kaikkien asiat vain huononevat. JOPA veronmaksajien maksamat sairaalat alkavat tehdä yksityisleikkauksia veronmaksajien maksamissa tiloissa. Herää kysymys: kumpaa teet itse mieluummin? Jotain mistä sinulle maksetaan TOSI hyvin vai jotain mistä sinulle tulee vain kuluja? Siis jos lääkärinä voit valita. Kaikki annetaan sijoittajille, seuraavaksi varmaan päiväkotijärjestelmä - ja veronmaksajat maksavat.

Entä ne, joilla ei ole omaisuutta, siis edes sitä autuaaksitekevää omistusasuntoa? Sellaisiakin on. Ja jotka lisäksi ovat ehkä työttömiä tai eläkkeellä tai sairaana. Sellaisiakin on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Uskomattoman hyvä kirjoitus. Asiat ovat juuri näin, juuri näin. Vähävaraisiin kuuluvat tietenkin myös kaupunkien vähävaraiset. Tilanne on tällä hetkellä toivoton, vailla minkäänlaista positiivista näköalaa.

Televisiossa juuri (A-studiokohan se oli) vaalipäälliköt, kokoomuksen Taru Tujunen ja vihreiden Riikka Kämppi kiertelivät ja kaartelivat, höpöttivät ja höpöttivät. Loppujen lopuksi eivät sanoneet juuri mitään. Tyhjää fiinistelyä, varsinkin Kämpiltä. Kun toimittaja kysyi kuntauudistuksesta, niin kumpikin päästeli sitä sun tätä lopettaen "ei kuulu presidentinvaaliin". Samaan aikaan valtiovarainministeriössä ja hallituksessa on minuuttiaikataulu valmiina. On tunne että meitä huijataan ja pahemman kerran. Vaalit ovat hirvittävää teatteria.

Haavisto heittäytyy yht'äkkiä köyhien ja syrjäytyneiden kuuntelijaksi. Mikäpä siinä, mutta kymmeniä vuosia olette eduskunnassa istuneet ettekä ole tällaisia puheita varsinkaan tekoja tehneet. Niin naivi en ole että uskoisin tätä yht'äkkistä kääntymistä kuin apostoleilla konsanaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Luojalle kiitos ettei presidentillä ole valtaa oikeastaan mihinkään.
Seuraavia kunta- ja eduskuntavaaleja odotellessa...

Jukka Johansson

Mikä mahtaa oikeastaan olla kunnallispoliitikkojen ja kansanedustajien valta?

Virkamiehet hyvin pitkälle valmistelevat asiat ja sitten isketään paksu nivaska paperia nenän eteen ja kuka niitä lukee tai ehtii lukea. Saati että selvittäisi taustat?

Käyttäjän jormaalho kuva
Jorma Alho

Sikin sokin vain ja anteeksi lainaus.
Nyt tapahtuu sosialisointi nuorten äänestäjien avulla.
Vähävaraiset ja maaseutu ovat hävinneet vaaleissa ykköskierroksen.
Jäljellä on vain Suomen ja suomalaisuuden kunnian pitäminen korkealla.
Vastuuta ei ole kellään, mutta kustannukset nousevat, kun tapahtuu sosialisointi vähävaraisilta rikkaille.
Päänkaupunkiseudun, Uudenmaan ja asutuskeskusten rikkaat voittivat.
Heitä ei kiinnosta digaako uusi presidentti kirkkovenettä vai mustaa aukkoa.
Suomen maine maana ja kansakuntana on mennyttä, jos Mustapekka valitaan.
Suomeni kunnia tulee pitää niin korkealla, että Mustapekka ei siihen yletä.
Hän ei sitä oikeasti tavoittele sillä takapuoli on hänelle tärkeämpi, kuin mikään muu.
Tavallisella kansalla on kunniantuntoa enemmän, kuin rikkailla.
Tavallisella kansalla on rakkautta enemmän, kuin rikkautta.
Kansalaiset valitsevat, jolloin presidentinkin tulee lisääntyä luonnollisella tavalla, eikä millään miestenkeskeisellä korvikemenettelyllä.
Euromafian temput eivät tässä jutussa vaikuta sinne eikä tänne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset