*

Kristiina Ilmarinen Yksinkertaiset perusasiat

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 28 min 23 s sitten

Naishiihtäjillä kovaa taistelua olympiapaikoista, Suomella riittää kovia nimiä

19.10.2017 21:37

Lahden MM-kisoissa viime talvena Suomen naishiihtäjät saavuttivat kaksi mitalia. Krista Pärmäkoski otti yhdistelmäkisassa hopeaa ja viestissä naiset olivat pronssilla.

Pärmäkosken lisäksi olympiajoukkueeseen ovat tyrkyllä olympiamitalistit Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä MM-mitalisti Laura Mononen. Vahva olympiaehdokas on myös 20-vuotias Johanna Matintalo, joka teki arvokisadebyyttinsä jo viime talvena Lahdessa.

Naisten viestimitali on Pyeongchangissa yksi Suomen ”varmimmista mitaleista”. Viestijoukkueeseen on kovista hiihtäjistä ylitarjontaa.

Juha Sipilä sulki oven Paavo Väyryseltä

19.10.2017 19:20

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen joutunee perustamaan oman eduskuntaryhmänsä, jos aikoo palata eduskuntaan, Kauppalehti kertoo.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä torppasi torstaina Brysselissä Väyrysen paluun keskustan kansanedustajaksi. Sipilä korosti, että hän ei yksin päätä asiasta, joka kuuluu eduskuntaryhmälle, mutta kertoi oman mielipiteensä.

Fernando Alonso lopetti arvuuttelut, jatkaa Formula ykkösissä

19.10.2017 19:02

Formula ykkösten McLaren-talli tiedotti torstaina kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson jatkavan tiimissä ensi kaudellakin. Alonso aloittaa McLarenilla 2018 neljännen perättäisen kautensa, vaikka menestys tiimissä on ollut surkeaa.

Alonson huhuttiin jättävän Formula ykköset kokonaan. Huhuilu lisääntyi, kun viime keväänä Alonso jätti Monacon F1-kisan väliin ajaakseen Indianapolisin 500 mailin kisassa. Tiettävästi Alonsoa kosiskeltiin niin Indy-sarjaan kuin Le Mansiinkin.

Väyryseltä rajuja väitteitä Sauli Niinistöstä: ”Rajatarkastusten palauttamisesta keskusteltiin – miksi ei ryhdytty?”

19.10.2017 18:49

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kritisoi blogissaan kovin sanoin tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä. Itsekin ehdolle mielivä Väyrynen syyttää Niinistöä siitä, että tämä ei palauttanut rajatarkastuksia länsirajalle. Väyrysen mielestä Niinistö on myös ”keskeisessä vastuussa perussuomalaisten hajoamisesta”.

Valinnanvapaus: Yrityksille aukeaa jopa 6 miljardin euron markkina

19.10.2017 17:30

Valinnanvapauslaki avaa toteutuessaan noin 5,75 miljardin euron markkinan yksityisille sote-yrityksille, Kauppalehti kertoo. Asia ilmenee sosiaali- ja terveysministeriön materiaaleista.

Tes-neuvottelut jatkuvat – mutta Paperiliitto varautuu jo työtaisteluun

19.10.2017 17:17

Työnantajan esittämän nollalinjan koettelemat tes-neuvottelut Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliiton välillä jatkuvat.

Osapuolet tiedottivat torstaina neuvotteluyhteyden palautumisesta. Varsinaiset neuvottelut jatkuvat perjantaina.

– Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n väliset työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään torstaina 19. lokakuuta ja seuraavia tapaamisia on sovittu lähipäiviksi, Paperiliitto toteaa tiedotteessaan.

Työntekijöitä edustava Paperiliitto varautuu kaikesta huolimatta myös neuvottelujen kariutumiseen ja työtaistelutoimiin.

Pekka Puska täsmensi keskustan huolen: ”Alue- ja keskussairaalat”

19.10.2017 16:39

Hallituspuolueet hyväksyivät sote-uudistuksen valinnanvapausmallin. Sekä kokoomuksesta että keskustasta painotetaan, että päätös syntyi yksimielisesti ja lakiluonnos lähetetään marraskuussa asiantuntijoiden ja sidosryhmien kommentoitavaksi lausuntokierrokselle.

Vaikka päätös syntyi yksimielisesti, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen myönsi, että keskustassa oli huolia valinnanvapauteen liittyen. Hän korostaa, että asiantuntijoiden lausunnot on otettava aidosti huomioon, eikä nykyistä esitystä pidä juntata läpi kritiikistä viis.

Sote-sopu läpi keskustassa ja kokoomuksessa – Kaikkoselta ehto

19.10.2017 15:56

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat hyväksyneet sote-uudistuksen valinnanvapaudesta hallituksessa sorvatun kompromissiratkaisun. Valinnanvapauteen ja asiakasseteleihin liittyvä kiista kiristi tunnelmia hallituksessa jopa väitetyksi hallituskriisiksi asti.

Hallituspuolueiden edustajat kertoivat eduskunnassa torstaina iltapäivällä, että sekä kokoomuksen että keskustan ryhmät hyväksyivät sovinnon yksimielisesti.

Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen kertoi kuitenkin, että soten valinnanvapausmallin lausuntokierroksesta on tultava ”aito” ja palaute on huomioitava.

Lähteet: Tällainen sopu löytyi – uusi sote-malli pian julki

19.10.2017 14:16

Uuden Suomen ja Kauppalehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan soten valinnanvapaudesta on löytynyt sopu, joka koskee asiakasseteleitä. Esitys on tarkoitus julkistaa ryhmäkokousten aikaan, jotka ovat juuri alkamassa eduskunnassa.

Chicago Bullsin heikkous on hyvä asia Lauri Markkaselle

19.10.2017 12:25

Lauri Markkanen pelaa ensi yönä Suomen aikaa ensimmäisen ottelunsa maailman kovatasoisimmassa koripallosarjassa NBA:ssa. Markkasen seura Chicago Bulls kohtaa vieraissa Toronto Raptorsin.

Markkanen pääsee Bullsin avaukseen. Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg vahvisti asian Twitterissä.

Markkasen pääsyä avauskokoonpanoon auttoi Bullsin sisäinen kohu. Markkasen kanssa nelospaikan peliajasta kilpailleet Bobby Portis ja Nikola Mirotic joutuivat molemmat sivuun.

Keskustalle tulossa uusia meppejä: Väyrysen paluu nostaisi Mikael Pentikäisenkin Brysseliin

19.10.2017 11:41

Keskusta saanee pian vähintään yhden uuden europarlamentaarikon, kun varasijoilla olevat edustajat joutuvat valinnan eteen. Kansanedustaja Elsi Katainen on korvaamassa Hannu Takkulan, joka on lähdössä Euroopan tilintarkistustuomioistuimen jäseneksi.

Valtioneuvosto on nimittänyt Takkulan ehdokkaaksi tehtävään, jonka osalta lopullisen valinnan tekee Euroopan unionin neuvosto. Nykyinen Suomen-edustaja Ville Itälä (kok.) lopettaa kuuden vuoden kautensa helmikuun lopussa.

”Atomipommipykälä” aktivoitiin – Espanja ottaa Katalonian hallintaansa

19.10.2017 11:32

Espanja aikoo ottaa autonomisen Katalonian hallintaansa tilapäisesti, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja BBC. Espanjan pääministerin kanslia on julkaissut asiasta tiedotteen.

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

19.10.2017 10:48

Presidentinvaaleihin aikova europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kp./kesk.) pitää varmana, että hän saa kokoon tarvittavat 20 000 kannattajakorttia oman valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Väyrynen kertoi aiemmin Puheenvuoron blogissaan, että mikäli hän ei tule valituksi Suomen presidentiksi, hän palaa eduskuntaan. Hän ei halua arvioida, pysyykö hän europarlamentissa, mikäli kortteja ei saada kokoon.

–Sellaisella vaihtoehdolla en lähde spekuloimaan, koska se vaihtoehto on mahdoton, Väyrynen sanoo.

Näin täpärästi pelastui Suomen sankarillinen autotehdas – Oli jo ”viimeisellä rannalla”

19.10.2017 10:00

Suomen talouden tämän hetken yksi suuri sankaritarina, Uudenkaupungin autotehdas, oli hyvin lähellä kaatumista vielä viitisen vuotta sitten. Pelastumistarina kerrotaan valaisevasti tänään julkaistussa kirjassa Rakentajan jälki – Ilpo Kokkila Kalmarin kylätieltä Kauppatorille (Docendo, 2017).

Sotessa ratkaisun hetket – Orpo kertoi tuoreesta ”hallituskriisistä”: ”Viides kierros”

19.10.2017 08:58

Sote-uudistuksen valinnanvapauslakiesitystä odotetaan tänään eduskuntaryhmien hyväksyttäväksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että tarvittaessa käsittelyä jatketaan perjantaina. Keskiviikkona hallitus näytti ajautuneen uuteen sote-kriisiin.

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

19.10.2017 08:25

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) aikoo palata eduskuntaan ensi keväänä, jos ei menesty presidentinvaaleissa. Väyrynen ei tosin ole vielä ehdokkaanakaan, vaan kerää parhaillaan kannattajakortteja voidakseen asettua ehdolle.

Keräyksen onnistuminen vaikuttaa Väyrysen mukaan myös seuraavan vuoden eduskuntavaalien asetelmaan. Presidentinvaaleja varten on saatava kasaan 20 000 kannattajakorttia, jotta pääsee ehdolle. Väyrysen kampanjasta on kerrottu, että toistaiseksi kasassa on nelinumeroinen luku.

Syksyllä kompuroineilta Chelsealta ja Romalta upea peli

19.10.2017 00:50

Chelsea ja AS Roma ovat aloittaneet kansallisissa sarjoissaan kautensa alle odotusten. Chelsea on Englannin Valioliigassa vasta viidentenä tuskailtuaan maalinteon kanssa. Eroa kärkijoukkue Manchester Cityyn on Chelsealla yhdeksän pistettä.

Myös Roma on kärsinyt Serie A:ssa teho-ongelmista. Sarjataulukossa joukkue on viidentenä yhdeksän pisteen päässä kärkijoukkue Napolista.

Kärpät nöyryytti ”liskoilunäytöksen” esittänyttä HIFK:ta

18.10.2017 22:42

Oulun Kärpät siirtyi keskiviikkona jääkiekon Liigan kärkeen. Kärpät murskasi kotiottelussaan HIFK:n tylyin lukemin 5-0.

- Me onnistuttiin tänään tosi hyvin. Joka jätkä onnistui pelaamaan. Tämmöistä tää jääkiekko on. Välillä onnistuu kaikki yhtä aikaa ja välillä joku pelaaja. Hieno suoritus, summasi Kärppien valmentaja Mikko Manner joukkueensa esitystä lehdistötilaisuudessa Kärppien verkkosivujen mukaan.

Kärpät vei peliä täysin. HIFK oli aivan aseeton, eikä joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin säästellyt kritiikkiä.

Kohuttuun lakiehdotukseen sittenkin muutos – Akava: ”Parannus, hyvä että työnantajatkin tätä mieltä”

18.10.2017 20:02

Uusi työ- ja elinkeinoministeriön vastaanottama mietintö liikesalaisuuksista ei rajoita työntekijän mahdollisuutta käydä esimerkiksi irtisanomisriitaa läpi oman liittonsa lakimiehen kanssa.

Mietintöä valmistelleen työryhmän työntekijäjärjestöjen edustajat katsoivat aiemmin jättämässään eriävässä mielipiteessä, että mietintöön kirjattu lakiteksti jättäisi epäselväksi sen, voisiko työntekijä jatkossa turvautua ammattiliiton asiantuntijan apuun työsuhderiidoissa.

EK-pomolta suorat sanat hallituksen ja kaupunkien kiistasta: ”Toisarvoista – meillä on iso työttömyys”

18.10.2017 18:45

Suurten kaupunkien ja hallituksen kinastelu siitä, kuka saa jatkossa järjestää TE-palvelut, on yrityksille sekä etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille toisarvoinen kysymys, katsoo EK:n PK-johtaja Jouni Hakala.

Suuret kaupungit katsovat, että niiden tulisi saada järjestää palvelut, kun taas hallitus kaavailee, että ne siirrettäisiin valtiolta maakunnalle.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset